Levende dieren project

E-mail

In juni 2005 zijn de onderhandelingen gestart, met de organisatie Heifer, om in 5 locaties 10 weduwen met kleine kinderen, ieder te voorzien van een melkgeit Naast het genereren van extra inkomen is ook gezonde voeding noodzakelijk. Het nuttigen van zuivelproducten, vlees en eiwitten maakt iedereen sterker en verhoogt de prestaties op scholen en bij sportbeoefeningen. DSC01640De dieren worden in eerste instantie "uitgeleend" aan families die zich willen ontfermen over hun welzijn en als beloning kunnen ze de melk verkopen. Het eerste nieuw geboren geitje wordt weer aan andere families doorgegeven, zodat over een aantal jaren meer mensen hun levensstandaard kunnen verbeteren. Deze families zijn in onderling overleg met de dorpsraden uitverkoren. Door een dier aan een arm boerengezin uit te lenen help je mee om honger en armoede te bestrijden. DSC01642Arme gezinnen leren nu hoe ze diervriendelijk en duurzaam kunnen boeren. Zij ontvangen een dier dat past bij hun behoeften en lokale omstandigheden. Het doorgeven van deze jonge dieren maakt kleine giften groot. Het effect van een enkel gegeven dier kan zich keer op keer herhalen en vormt een keten van leven die vele generaties doorgaat. Op deze manier werken gezinnen in een gemeenschap samen aan een zelfstandige toekomst en leggen zij aan elkaar verantwoording af. Een paar dieren kunnen uiteindelijk een complete gemeenschap zelfvoorzienend maken.
DSC02481Ook zijn de ontvangende families door Heifer getraind in de verzorging van het dier. Deze dieren verschillen nogal van de lokale geiten die altijd zelf op zoek gaan naar hun voedsel. Voor de nieuwe geiten zullen stallen gebouwd moeten worden. Hierdoor kunnen ze de mest verzamelen en op het land gebruiken. Iedereen heeft de training gevolgd in het toedienen van vitamines, het ontwormen en het schoon maken van de hoeven van deze dieren.
Nagenoeg alle dieren hebben voor nakomelingen gezorgd en helpen zo de gezinnen aan een extra inkomen door de verkoop van melk. kenya-juli-2009-128Met dit extra inkomen zijn de families in staat om kleine reparaties uit te voeren aan hun huis. Sommigen betalen hiermee zelfs het schoolgeld van hun kinderen. Ieder jaar worden de eerste jonge geitjes weer doorgegeven aan andere families zodat ook zij in de toekomst over extra inkomen kunnen beschikken.